maanantai 9. syyskuuta 2013

Tikkien poisto koiralta

Eturistisiteen leikkauksesta on kulunut 13 päivää ja on aika poistattaa tikit. Yleensä Helmi on innoissaan eläinlääkäriin menosta. Tällä kertaa innostus loppui siihen, kun Helmi kutsuttiin operointihuoneeseen. Varmaan tuttu haju muistutti ikävästä leikkauksesta, tai leikkauksen jälkeisestä tokkurasta. Helmi oli siksi aluksi vähän arka. No ei se kauaa kestänyt ja sitten taas olikin kivaa tepottaa edestakaisin.

Helmi nostettiin pöydälle. Tikkien poiston ajan Helmistä piti pitää kiinni, jottei se rimpuloisi. Homma sujui nopeasti ja Helmi ei edes tainnut huomata, kun tikit nypittiin pois. Lopuksi haava vielä puhdistettiin.

Vähän rupea on vielä, mutta muuten haava näyttää tosi hyvälle. Haavan pesuja jatsetaan vielä muutama päivä, että loputkin ruvet irtoaa hyvin.

Helmi: "Vähän kyllä jännittää, että mitä nyt tapahtuu.
Ole siinä vierellä kokoajan ja pidä kiinni, niin ei pelota niin paljoa."

Helmi ei ollut moksiskaan tikkien poistosta.

Lopuksi haavan puhdistus.

Jalan käyttöä pitää vielä minimoida useiden viikkojen ajan, jottei leikkauksessa kiinnitetty nauha pääse irtoamaan tai löystymään ennen kuin se jämähtää ruston avulla hyvin kiinni. Leikkauksen hintaan kuului myös ensimmäinen fysioterapiakäynti, joka varattiin samalla käynnillä ensi viikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti