keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Hyttyset kiusaavat myös koiria

Hyttyset ovat myös koirien riesana kesällä. Hyttysten pistot voivat olla kutiavia ja ne voivat aiheuttaa isojakin patteja, jotka ajan myötä voivat muuttua ruveksi. Koirien turkki estää onneksi jokseenkin hyttysten pääsyn iholle. Kuitenkin silmäkulmat, posket, suupielet ja otsa ovat vaaravyöhykkeellä. Lisäksi kohdat, joissa turkki on ohuempaa, kuten jalat ja takapuoli, ovat hyttysten saatavilla. Pentukoirat usein kärsivät eniten hyttysistä, koska turkki on vielä ohut ja hyttysille ei ole vielä siedättynyt. Koirille voi laittaa hyttyssuihkeita kohtiin, joista ne eivät pääse niitä nuolemaan pois, kuten otsaan, kaulaan ja selkään.

Helmissä oli useita hyttysenpuremia, kun tultiin kotiin mökiltä. Helmillä oli puremia vasemmassa silmäluomessa, suupielessä, otsassa, oikeassa etutassussa ja useita takapuolen tietämillä.

Hyttysenpurema silmäkulmassa. Silmäkulma
oli selvästi turvoksissa hyttysenpureman vuoksi.

Hyttyset pääsevät iholle kohdista, joissa turkki on ohutta.

Hyttysenpurema tassussa.

Hyttysenpurema suupielessä.

Paavo pennulla on vielä todella ohut turkki. Pennun lämpimässä ja hyttysiä houkuttelevassa ihossa näkyy selvästi paljon paukamia joka puolella kehoa. Onneksi kutina ei haitannut paljoakaan Paavoa, vaikka paukamat näyttivätkin aika hurjilta.

Hyttysenpuremia pennulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti