torstai 5. heinäkuuta 2012

Ampiaisenpisto koiralla

Kyypakkaus antaa apua ampiaisenpistoon myös koirilla. Kyypakkauksen tablatteja annostellaan 1 tabletti / 10kg. Kyytablettien antamista ei kuitenkaan suositella koirille kyynpuremien ensiapuun, vaan silloin koira kannattaa viedä eläinlääkäriin, jossa annetaan oireenmukaista hoitoa.

Helmi koki kovia, kun ampiainen pisti naamaan. Helmin koko naama turposi hurjan näköiseksi. Silmäkulmat, nenäpoimu, posket ja toinen korva olivat aivan turvonneena. Silmien ympärystät olivat niin turvonneet, että Helmi joutui olemaan lähes silmät kiinni pitkän aikaa. Helmi oli niin pahannäköisenä, että tuli jo pelko, että myös hengitystiet turpoaisivat ja hengitys vaikeutuisi. Ampiaisenpisto oli myös kivulias ja Helmi yrittikin hieroa naamaansa eri paikkoihin.

Eläinlääkärille soitto varmisti, että kyypakkauksesta kannattaa antaa tabletteja painon mukaan ampiaisenpistoon. Helmille annettiin kaksi tablettia, koska painoa on noin 23kg. Eläinlääkäri myös korosti juomisen tärkeyttä ja kannusti jopa koiran juottamista lusikalla, jos koira ei itse ala juomaan.

Koska englanninbulldogeilla on ahtaat hengitystiet, oli myös erityisen tärkeätä tarkkailla Helmin tilaa siltä varalta, että turvotus leviäisi myös hengitysteihin. Jos tilassa olisi esiintynyt muutoksia, olisi koira pitänyt viedä välittömästi eläinlääkäriin. Näin ei onneksi käynyt ja turvotus alkoi pikku hiljaa helpottaa lääkkeiden antamisen jälkeen. Turvotusta oli kuitenkin vielä pitkään havaittavissa. Vasta seuraavana päivänä turvotus oli laskenut lähes normaaliin tilaan. Tässä kuvia Helmin naamasta ampiaisenpiston jälkeen.

Helmin silmäluomet olivat turvonneet lähes umpeen.

"Nuuh nuuh.. kuka siellä?"


Kylmä liina auttaa turvotukseen. Helmi:"Aijaa, no okei sit."

"Kyllä tää ihan mukavasti viilentää. Laita nyt se läppä takasin silmälle."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti