torstai 8. marraskuuta 2012

Valeraskaus koiralla

Helmi bulldogilla on ollut lähes jokaisen juoksuajan jälkeen valeraskaus noin parin kuukauden päästä juoksuajan loputtua. Silloin Helmin nisät hieman turpoavat. Kerran mainitsimme asiasta eläinlääkärille ja hän kokeili nisiä, ja niistä tulikin maitoa. Helmi ei kuitenkaan ole koskaan alkanut kantamaan ja omimaan mitään lelujaan. Vain koiran nisät ovat alkaneet tuottaa maitoa.

Valeraskaus onkin hyvin yleistä narttukoirilla. Valeraskauden onkin päätelty johtuvan siitä, että koirat ovat luonnostaan laumaeläimiä ja valeraskauksien avulla varmistettiin, että lauman kaikille pennuille riittää maitoa ja hoivaa. Eläinlääkäri sanoi, että valeraskauden oireita voi vähentää lisäämällä liikuntaa ja pienentämällä ruoka-annosta. Valeraskauden oireiden vähentämiseen on olemassa myös lääkkeitä. Helmin oireet ovat olleet niin harmittomia, että mihinkään toimenpiteisiin ei ole tarvinut ryhtyä. Tässä kuvia Helmi bulldogin roikkotisseistä.




Helmi: "Pitäisköhän mulle hankkia tissiliivit?"

6 kommenttia:

  1. Heippa! Ihanaa että löysin tämän blogin! Itselläni on 3.v enkkubulli Taisto ja 8.v ranskanbulli Lara (tuttavallisemmin tyty)
    Luin blogiasi läpi ja pysähdyin tähän valeraskauteen, meidön tytyllä oli kans 4vuoden ajan aina juoksujen jälkeen valeraskaus viimesillä kerroillaan hän alkoi kantamaan leluja ja hoivaamaan meidön kaksos tyttöjö jotka olivat silloin alle vuoden. Yhtenä aamuna kuitenkin heräsin jotenkin outoon tunteeseen ja menin lastenhuoneeseen katsomaan tytyä, sillä oli peräpää turvonnut ja vuosi mätää. Soitin eläinlääkäriin ja saatiin hätä aika eli tytyllä oli siis paha kohtu tulehdus. Eläinlääkäri ilmoitti ettö oli minuuteista kiinni henkiin jääminen. Koira kuitenkin selvisi ja meille myös selvisi se ettö valeraskaudet olivat merkki myös kohtutulehduksesta! En halua pelotella enkä olla "tärkeilevä" mutta kannattaa myös seurata mahdollista kohtu tulehdusta!
    Paranemista hienolle helmille ja paljon rapsutuksia täältä länsi tampereelta toivottaa Taisto ja tyty sekö omistaja! :)

    VastaaPoista
  2. Unohdin ihan kertoa että ettö siis meillä Tasito on terveyden perikuva! Mutta vastaavasti tytyllä on ollut 2 vuotiaasta asti korva,silmä,ryppy,vatsaontelon tulehduksia aina tasasin väliajoin. Vaihdoimme raakaruokaan jolloin kaikki oireet loppuivat kuk seinään. Vuoden mentiin ettei sairasteltu kunnes puhkesi tämö kohtu tulehdus,sekin saatiin hoidettua ja viimeisempänä tuli harmaakaihi ja tyty sokeutui täysin,mutta se ei ole menoa haitannu. Kahden vuoden ajan mennyt sokkona Taiston perässä! Eli siis sitkeys palkitaan ja sisulla eteenpäin :)
    Kysyisin uteliaisuuttani mitä eläinlääkäriä käytätte? Ennen käytimme tuhatjalkaa,mutta viimekerralla meille töksäytettii vastaanotolla ettö koiraa ei tarvitse joka kivun takia kantaa tänne! Pahoitin mieleni ja jääräpää kun olen niin etsiskelen siis uutta hyvää ja ystävällistö eläinlääkäriä
    T:Taisto,Tyty ja omistaja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiva kuulla kokemuksistanne. Helpottavaa kuulla, että englanninbulldoggikin voi olla terveyden perikuva. :) Itse olen miettinyt, että uskallanko enää koskaan hankkia toista bulldoggia, kun on niin paljon vaivoja. Keneltä kasvattajalta olet Taiston hankkinut?

      Ompas Tytyllä ollutkin vaivoja. Itse asiassa yhden kerran epäiltiinkin Helmillä kohtutulehdusta valeraskauden lopussa. Tällöin Helmi tutkittiin ultraäänellä, mutta mitään ei onneksi löytynyt ja emättimen erityskin loppui itsestään (tästä tapauksesta kerroin "Kuivasilmäisyys bulldogilla" -blogijutun yhteydessä). Mutta täytyypä tarkkailla asiaa valeraskauksien yhteydessä.

      Me ollaan käyty pääasiassa Veterissä (nykyinen Animagi). Siellä on aina ollut hyvää palvelua. Helmin "omalääkäri" on Sanna Hannula. Hän on ainakin asiantunteva iho-ongelmien hoidossa. Aika tökeröä käytöstä Tuhatjalassa, jos maksavalle asiakkaalle alkavat tuollaista sanomaan.

      Hyviä vointeja Tytylle ja toivottavasti Taistokin pysyy yhä terveenä.

      T: Anni ja Helmi täältä etelä-Tampereelta. :)

      Poista
  3. Joo kyllä sitö uskaltaa bulldogeja hankkia,lopussa kiitos seisoo! ;)
    Taisto tuli meille vajaa pari vuotta sitten tyylillä " pelastakaa minut" eli edellisessä
    perheessä olivat pahoin pidelleet ja rajoittaneet ulkona käyntiä. Saimme kav
    erilta tiedon että myyvöt pikaisesti pois ja piikille,jolloin hain tämön sulosoinnun itselleni. Vuosihan siinä meni ettö kaikki järkytys ja vastoinkäymiset ohitettiin. Tasitolla ei ole papereita passi vain, eli luulen sen olevan "maahanmuuttaja".
    Hei kiitos vinkistä täytyypä kokeilla tuota veteriä. :)
    Kyllähän tääläkin on paljon ollut vastoinkäymisiä ja sairadteluja mutta kaikki ne voitettuamme on eläkepäivät tytyllä sujuneet loistavasti!
    Se on hyvö jos Helmi on tutkittu jo mahdollisen kohtu tulehduksen seurauksena, osataan se myös sitten havaita ajoissa! :)
    Tsemppiö teillekkin ja ehkäpä se Helmikin vielä bulli kaverin saa!
    Sen verran vielä ettö mitö itselläni on kokemusta niin sanoisin enkkubullien olevan terveempiä kuin ranskisten (ollut 3 ranskista)
    Terkuin: Tyty ja Taisto

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla välillä näin positiivisia mielipiteitä englanninbulldogeista. Kun toisinaan tulee niin syyttäviä kommentteja, että miten voin katsella kun Helmi kärsii ja miten olen voinut päätyä hankkimaan juuri englanninbulldogin jne. Toivottavasti Taiston tyyppisten terveiden bulldoggien määrä lisääntyisi ja saataisiin englanninbulldoggirodussa periytyvät sairaudet vähenemään. :)
      Hyvä, että Tytylläkin eläkepäivät sujuvat loistavasti!

      Poista
  4. Se on kyllä ihmeellistä,miten aina on kauheen syyttävät ja voimakkaat mielipiteet ihmisillä vaikka eivät aina ehkä tiedä miten omistaja kärsii kun katselee oman rakkansa sairastelua! Vaikka mielipiteitähän saa olla! :)
    Kyllä se rotukin vielö saadaan terveemmäks, täytyy vaan aina toivoo parasta! :)
    Ihanaa kun saa lukea blogia,missö seikkailee samaa rotua oleva neitokainen! ;) itsellä kun ei aika riitä blogia pitämään ainakaan vielä! :)

    VastaaPoista