lauantai 22. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua!

Helmi toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2013 kaikille blogin lukijoille! Helmi viettää joulunaikaa Parkanossa. Myös Paavo bulldogin kanssa on tiedossa koiramaisia touhuja ja ehkä muutama lahjakin saattaa koirille olla tiedossa. Onhan ne ollut niin kiltteinä, että vähän lahjoja ansaitsevat. Joulun jälkeen Helmi ja Paavo bulldogit lähtevät mukaan Vuokattiin viikoksi nauttimaan talvesta ja juhlistamaan vuoden vaihtumista.

13 kommenttia:

  1. moikka, onko tuo eliminaatiodietti auttanut furunkuloosiin? itsellänin on 11v. bulli uros, jonka kanssa on ollut erinäisiä allergioita ja furunkuloosia. olemme testanneet kaikki allergiaruoat. Tällä hetkellä syödään Royal Canin anallergenic ruokaa sekä Dorwest Herbs kreikanherne-valkosipuli tabl. sekä vetramil-voidetta tassuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kyllä furunkuloosia vieläkin on. Furunkuloosi ei ole hurjan paha, mutta muutamia kohtia on. Meillä kävi sillain, että kylässä Helmi meni lipittämään kissoille tarkoitettua maitoa ja toisella kertaa meni hotaseen naudannahkaluun. Ei tiedetä, että johtuuko uusiutunut furunkuloosi näistä eli onko tullut allergiaoireiden vuoksi, vai eikö eliminaatiodieetti vaan tehoa. Ollaan vieläkin kalkkuna-kasvis ruokavaliolla sen varalta, jos furunkuloosin uusiutuminen johtuikin näistä lipsahduksista. Muuten olotila on kuitenkin vaikuttanut paremalta ja naamakaan ei niin pahasti punoita, että kyllä eliminaatiodieetti on ainakin jonkinverran auttanut asiaa eikä olla ajateltu kuivamuonaan palata koskaan sen varastopunkkiallergian vuoksi. Pikkuhiljaa aletaan lisäileen muitakin proteiininlähteitä mukaan. Jos ei päästä ruokamuutoksilla furunkuloosista, niin täytyy varmaan mennä taas eläinlääkäriin ja ehkä kokeilla jotain luontaistuotevoiteita.

      Onko tuo Royal Canin anallergenic ruoka kuivaruokaa? Teidän bullilla ei sitten ole sitä varastopunkkiallergiaa?

      Poista
  2. Moikka,

    juu RC anallrgenic on kuivaruokaa ja allergiatestit on aikanaan tehty, jossa reagoi sisätilan allergeeneihin (pöly ja varastopunkit), Nappuloita olen pitänyt jääkaapissa ja eläinlääkäri on sitä mieltä että se ei olisi varsinainen allergian aiheuttaja. Lääkkeistä on testattu Atopica, eri kortisoni valmisteet ja antibiootit mutta näistä on ollut vain hetkellinen apu.

    Tuota Barffausta kokeiltiin parikin kertaa, mutta koira on niin ahne ja vatsa ei kestä mitään luuta-> saatiin suolistotulehdus poro/luunmurska valmisteesta. Kotiruokaa syötin jonkin aikaa peruna/kana, peruna/seiti..se sopi hyvin vatsalle..mutta ei iholle..koska perunassa on sokeria, jota hiivat rakastavat...mielenkiinnolla odotan seuraavaa postaustasi furunkuloosin suhteen...toivotaan, että Barf tuo avun tullessaan :) käytätkö mitään kalsium-lisää tai rasvahappoja? meidän iho-oireisiin (turkki) on auttanut allerderm-spot ja kalaöjy Doils..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, meille eläinlääkäri sanoi heti, että ei voi antaa enää nappularuokaa, kun todettiin tuo varastopunkkiallergia. Kuulemma koira voi olla allerginen jopa kuolleille varastopunkeille tai niiden ulosteelle.

      Joo, mekään ei enää anneta ollenkaan mitään luumurskavalmisteita, koska eläinlääkäri sanoi, että niistä tulee niin paljon ongelmia, että hän ei itse antaisi koiralleen sellaisia. Silloin kun vielä annettiin niitä luumurskalihoja niin Helmillä tuli sitä kakan mukana sulamattomana, eli se ei edes imeytynyt ollenkaan. Siitä voisikin tehdä blogijutun, että ei kannata luumurskia antaa vaikka barffiruokaintoilijat niitä hehkuttavat. Ollaan annettu välillä kalkkijauhetta ruoan seassa, koska muualta ei kalkkia saa. Lisäksi laitetaan ruoan sekaan vähän rypsiöljyä ja myös siinä valmiissa kasvissekoitus-barffiruoassa on mukana jo pellavasiemenöljyä. Kalaöljyä voisi kyllä kokeilla. Eläinlääkärikin sitä myös suositteli, mutta ei vielä olla sitä otettu ruokavalioon.

      Tosi kiva, kun kerroit teidän kokemuksista. On mielenkiintoista tietää, miten muilla on mennyt allergioiden ja furunkuloosin kanssa. Kerran joku myös kommentoi blogiin, että jokin hunajavoide olisi auttanut furunkuloosiin. Sitäkään ei vielä olla kokeiltu, eli kai tässä vielä toivoa on, että sopivat rohdot tähän vaivaan löydetään. :)

      Poista
    2. Olisi kiva tietää miten näiden ruokien kanssa kävi?

      Poista
  3. Tuosta hunajavoiteesta (Vetramil) ollaan käytetty nyt pari viikkoa sitä tassuihin ja vielä en osaa sanoa tehosta mitään. Ainakaan koira ei nuole tassuja, koska on aika vahvan hajuinen. Kerron myöhemmin lisää miten tehoaa samoin kun tuo Dorwest herbsin kreikanherne-valkosipuli tabletit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai se Vetramil olikin juuri sitä hunajavoidetta. :)
      Joo, kerro sitten miten nuo tehoaa. Mistä muuten olette löytäneet sitä Vetramil voidetta?

      Poista
  4. Vetramil-voidetta myyvät jotkut apteekit eli apteekista olemme sen ostaneet. Nyt on meillä syöty kreikanherne-valkosipuli tabl. 12 päivää ja pikkusen on patit etutassuissa pienentynyt. Olen käyttänyt vetramilin lisäksi myös eläinlääkäriltä määrättyä voiteita (fucidin, protopic) joten ilmoittelen miten täällä päässä edetään asian suhteen. Myös Barffaus on käynyt mielessä, mutta en tiedä uskallanko kolmatta kertaa enää kokeilla ettei taas saada sitä suolistotulehdusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin Vetramil-voidetta apteekista ja alan myös kokeilemaan sitä Helmin tassuihin. Saa nähdä auttaako furunkuloosiin. :)

      Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista