tiistai 11. joulukuuta 2012

Itsepäiset bulldogit kilpailevat lelusta

Helmi ja Paavo bulldogit rakastavat vetoleikkejä. Parhaat vetoleikit syntyy, kun bulldogit vetävät samaa lelua eri päistä. Silloin vastus on sopiva eikä voittajasta ole varmuutta. Jos ihminen on lelun toisessa päässä, on tärkeätä, että ei anna koiran voittaa ainakaan kovin usein. Bulldogin on tiedettävä, että ihminen on sitä vahvempi ja määrää rajat leikeille. Vaikka bulldoggi on hyvin itsepäinen ja päättäväinen luonteeltaan, se luovuttaa vetoleikin käskystä, kun se on sille opetettu. Helmi jo osaa tämän taidon "Irti" ja "Jätä"-käskyillä. Paavolla se on vielä harjoittelun alla.

Tässä tyylinäytteitä murinan täyteisestä vetoleikistä.


Paavo (vas.): "Yllättävän hyvät leukalihakset sulla.
Kyllä mää tän sulta silti saan. Katsos näin..."

Paavo: "...ensin veto tänne."

Paavo: "Sitten taktinen veto tänne ja pyllyn haistatus."

Helmi (oik.): "Hyi, kun haisi, mutta en mää silti noin helpolla irti päästä."

Paavo (vas.): "No sitten kokeilen vain raakaa voimaa,
jos nuo suunnan vaihdot ja pyllyhajut ei tehoa."

Helmi (oik.): "Eihän susta Paavo ole mihinkään.
Annas, kun mää näytän mun taktiikan, joka menee näin..."

Helmi (vas.): "...tiukka kääntö, hurja veto ja julma katse."
Paavo (oik): "No on kyllä pelottava ilme, mutta irti en päästä, koska
tiedän, että olet oikeasti ihan nössö, vaikka yritätkin näyttää pelottavalta."

4 kommenttia:

  1. Helmi on kyllä näöltään ja ilmeiltään aivan isänsä oloinen:) Kaunis neiti. t. Marjo eli isän (jos se on zaredi's clairvoyant??) omistaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kyllä Helmin isä on papereiden mukaan juurikin Zaredi's Clairvoyant. Olikos se niin, että kutsumanimi on Pepe? Näin muistelen, että Sanna sanoi. Ihanaa kuulla sinusta. Olisi mahtavaa, jos Helmi voisi joskus tavata isänsä. Voitko laittaa minulle sähköpostiosoitteesi, niin voidaan kirjoitella lisää ja olisi kiva saada kuvia? Rapsutuksia Pepelle.

      Poista
  2. Kiva löytää tälläinen eb-blogi, jäänpä seurailemaan :)

    Miten päädyit hankkimaan juuri EB:n? Onko ikinä kaduttanut tai tullut vastaan jotain, mitä et rotua hankkiessasi osannut odottaa? Onko Helmin päivittäiset hoitotoimenpiteet millaisia, esim. hännän alusen ja ihopoimujen puhdistusta? Kyselen, kun olen itse tässä salaa haaveillut bulldogista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, englanninbulldogin luonne oli se, mikä sai valitsemaan juurikin tämän rodun. EB on niin ihmisrakas ja pääosin rauhallinen ja hellyydenkipeä koira. Lisäksi EB on toisinaan niin huvittava itsepäisyyksineen ja touhuineen, että sille saa nauraa päivittäin. Huonoja puolia on tietenkin riskit eri sairauksille. Helmin kanssa ikävimpiä yllätyksiä on ollut toistuvat tassutulehdukset (furunkuloosi) ja silmäluomen kiertymäleikkaus. Helmin häntä on onneksi tosi hyvä (suora, liikkuva ja ilmava) eikä se vaadi päivittäistä hoitoa. Sen sijaan nenäpoimu on tosi iso ja sitä pitää päivittäin kuivailla ja viikottain desinfioida kunnolla. Helmi on ollut ensimmäinen bulldoggini ja seuraavalla kerralla jos hankin bulldogin niin osaan kiinnittää enemmän huomiota pennun valinnassa siihen, että nenäpoimu olisi pienempi ja kuono hieman pidempi. Nenäpoimu saisi mieluiten olla ns. kolmiosainen eli ei yksi iso poimu vaan keskellä pieni poimu ja sivuilla pienet poimut. Onneksi EB rodun jalostuksessa on alettu enemmän kiinnittää huomiota terveysseikkoihin eikä vain ulkonäköön. Itse olen ainakin ollut tosi tyytyväinen EB valintaan, mutta tämän rodun valitessa pitää olla valmis hoitamaan EB:tä, koska se saattaa vaatia paljon eläinlääkärikäyntejä ja erikoisruokavaliota mahdollisten allergioiden vuoksi sekä päivittäisiä puhdistustöitä. Mutta vastarakkautta siltä saa kyllä paljon ja sen voimalla tekee vaikka mitä, jotta koiran olisi hyvä olla. :)
      Liity ihmeessä blogin lukijaksi mikäli EB jutut kiinnostaa. :)

      Poista